Möte med Malmö Politiker ”Islamofobi och Afrofobi”

En delegation från Somaliska Paraplyorganisationen i Skåne träffade Malmö Politiker för att diskutera Malmö Kommunsarbete mot diskriminering och kränkande behandling som utsätts afro-svenskar och muslimer i Malmö. Under mötet diskuterade delegationen med Malmö Politikerna om Afro-fobi och islamo-fobi och därmed framförde starka synpunkter kring hur Kommunen arbetarsps möte stadshuset 20160825
mot diskriminering och kränkande behandlingar som ofta drabbar afro-svenskar i Malmö som utsätts dubbelrasism. Med dubbelrasism menar vi att afro-svenska muslimer upplever rasism som både muslimer och som svarta.  Mötet gick ganska bra och vi har nu fått ett löfte från Malmö Politikerna om att Malmö Kommun kommer med tydlig plan mot diskriminering och kränkande behandlingar som utsätts olika minoritetsgrupper i Malmö.

Delegationens påpekade också att majoriteten av afrosvenskarna i Malmö har somaliska bakgrund och därmed upplever dagligen rasism som både afro-svenskar och muslimer. Och att det är somaliskkvinnor som är mesta utsatta.

________________________________________________________________________________

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *